Συχνές ερωτήσεις

Διαβάστε προσεκτικά τις ερωτήσεις που ακολουθούν. Πιθανότατα θα σας λύσουν πολλές απορίες. Έχουμε απαντήσει στις πιο συχνές από αυτές. Εάν παρ' όλα αυτά δεν βρήκατε απάντηση στην απορία σας στείλτε μας ένα email και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

01. Πως μπορώ να διαλέξω το κιτ που χρειάζομαι;
02. Ποιές είναι οι κατηγορίες των κιτ;
03. Δε θέλω να κάνω τη μετατροπή. Μπορείτε εσείς, ή να μου συστήσετε κάποιον άλλο;
04. Δεν έχω καθόλου ποδήλατο. Μπορείτε να αναλάβετε εσείς τα πάντα;
05. Πόσα χλμ. μπορώ να κάνω με μια φόρτιση;
06. Τι σημαίνει εμβέλεια χωρίς πεντάλ;
07. Πως φορτίζω τις μπαταρίες μου;
08. Πόσο χρόνο διαρκεί η φόρτιση;
09. Μπορεί να φορτίζονται οι μπαταρίες όταν κάνω πεντάλ ή όταν φρενάρω;
10. Τι είναι η εγγύηση που δίνετε;
11. Πόσα χρόνια διαρκούν οι μπαταρίες;
12. Πόση είναι η κλίση σε ανηφόρα που μπορώ να ανέβω;
13. Το όλο σύστημα είναι αδιάβροχο;
14. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα χρειάζονται ειδική συντήρηση;
15. Μήπως το μοτέρ ασκεί υπερβολική δύναμη στους δίσκους ή την αλυσίδα;
16. Μπορώ να ποδηλατώ χωρίς τη χρήση του μοτέρ ή μόνο με τη χρήση του;
17. Το Κιτ χρησιμοποιεί χειρόγκαζο ή το μοτέρ δουλεύει μόνο όσο ποδηλατώ;
18. Μπορεί να υπερθερμανθεί το μοτέρ;
19. Ποιό είναι το νομικό καθεστώς για τα ηλεκτρικά ποδήλατα;
20. Σε πόσο καιρό θα παραλάβω το κιτ μου μετά τη παραγγελία;
 
01. Πως μπορώ να διαλέξω το κιτ που χρειάζομαι;
Μπορείτε να δείτε και να επιλέξετε το κιτ της αρεσκείας σας από το μενού Κιτ Ηλεκτρικών ποδηλάτων. Επιπλέον κατά την επιλογή έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε τις φωτογραφίες των υλικών που επιλέγετε και φυσικά τις τιμές τους.

02. Ποιές είναι οι κατηγορίες των κιτ;
Στο ActiCon δεν έχουμε χωρίσει τα κιτ σε κατηγορίες. Για εμάς κάθε επιλογή κιτ είναι μοναδική κατηγορία διότι δουλεύουμε το κάθε κιτ ανεξάρτητα ώστε να το προσαρμόσουμε στο ποδήλατό σας. Δε δημιουργήσαμε ένα κιτ φασόν που να ταιριάζει περίπου ή κάποιες φορές λίγο περισσότερο αλλά ποτέ ακριβώς σε αυτό που θέλετε για το ποδήλατό σας.

03. Δε θέλω να κάνω τη μετατροπή. Μπορείτε εσείς, ή να μου συστήσετε κάποιον άλλο;
Η μετατροπή μπορεί να γίνει εύκολα από εσάς, με τις οδηγίες που υπάρχουν στη τεχνική μας υποστήριξη σε άλλη σελίδα αυτού του ιστοχώρου. Σε περίπτωση όμως που δε θέλετε αναλαμβάνουμε εμείς τη τοποθέτηση του κιτ της επιλογής σας. Η επιπλέον επιβάρυνση εξαρτάται από το είδος του κιτ που ζητήσατε και τα αξεσουάρ που το συνοδεύουν. Η μικρότερη επιβάρυνση για τοποθέτηση του απλούστερου κιτ ξεκινάει από τα 80€ και ανεβαίνει ανάλογα με τη πολυπλοκότητα (π.χ. κατασκευή θήκης μπαταριών, χτίσιμο μπαταριών κλπ.). Σε κάθε περίπτωση προτιμάμε να κάνουμε εμείς την εγκατάσταση ώστε να ρυθμίσουμε και το ποδήλατο ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.  Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μας φέρετε το ποδήλατό σας στο εργαστήριο.

04. Δεν έχω καθόλου ποδήλατο. Μπορείτε να αναλάβετε εσείς τα πάντα;
Φυσικά. Επιλέξτε τη μάρκα, το μοντέλο και βρείτε τη χαμηλώτερη τιμή στην αγορά. Εμείς θα το αγοράσουμε και θα σας το μεταπωλήσουμε σε τιμή χαμηλώτερη από από αυτή που βρήκατε στην εγχώρια αγορά. Κατόπιν θα σας το μετατρέψουμε σε ηλεκτρικό με το κιτ και τα αξεσουάρ της επιλογής σας.

05. Πόσα χλμ. μπορώ να κάνω με μια φόρτιση;
Η εμβέλεια εξαρτάται αποκλειστικά στο πόσο χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική υποβοήθηση σε σχέση με τα πετάλια ανάλογα βέβαια και με το βάρος σας. Συντηρητική χρήση, την οποία εμείς καθορίζουμε, για χρήση μόνο σε ανηφόρες ή για να επιταχύνετε μετά από σταμάτημα, θα σας δώσει 30 - 40 χλμ. χρησιμοποιώντας μπαταρίες 10 αμπερωρίων ή 40 - 50 χλμ. με αυτές των 12 αμπερωρίων. Η τυπική εμβέλεια, που περιλαμβάνει συντηρητικά σκληρή χρήση, ανέρχεται στα 25 χλμ. περίπου για μπαταρίες 12 Ah.

06. Τι σημαίνει εμβέλεια χωρίς πεντάλ;
Η εμβέλεια χωρίς πεντάλ εξαρτάται άμεσα από το πόσο γρήγορα οδηγείτε. Με συγκρατημένες ταχύτητες στα 15 - 20 χλμ/ώρα θα καλύψετε μια απόσταση περίπου 25 χλμ. με μπαταρίες των 12 Ah. Εάν πηγαίνετε γρηγορότερα, η εμβέλειά σας θα μειωθεί σύντομα.

07. Πως φορτίζω τις μπαταρίες μου;
Βάλτε το φορτιστή των μπαταριών σε μια κοινή πρίζα 230V. Βάλτε την άλλη του άκρη στην ειδική υποδοχή των μπαταριών. Σας τονίζουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε το σωστό φορτιστή για τη δική σας ασφάλεια πρωτίστως αλλά και να αποφύγετε τη καταστροφή των μπαταριών.

08. Πόσο χρόνο διαρκεί η φόρτιση;
Οι μπαταρίες Λιθίου - Φωσφαλτίου μπορούν να φορτιστούν σε δύο - πέντε ώρες με το κατάλληλο φορτιστή. Έχετε υπ' όψιν σας ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα δεν είναι όπως τα άλλα οχήματα. Από τη στιγμή που δε μπορείτε να μείνετε ακινητοποιημένοι λόγω χαμηλής ή νεκρής μπαταρίας (έχετε τα πετάλια για κίνηση) αγνοείστε εντελώς τους χρόνους φόρτισης και φορτίζετε τις μπαταρίες σας όποτε σας δίνεται η ευκαιρία. (στο γραφείο, στο κατάστημα, στο σπίτι του φίλου ή της φίλης που είναι και εντελώς δωρεάν).

09. Μπορεί να φορτίζονται οι μπαταρίες όταν κάνω πεντάλ ή όταν φρενάρω;
Όχι. Η φόρτιση των μπαταριών όταν κάνετε πετάλι δεν είναι αποδοτική. Μπορεί να γίνει φόρτιση κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος (regenerative braking) όπως στα αυτοκίνητα, αλλά στο ποδήλατο δεν υπάρχει τόση ενέργεια ώστε να ανακτηθεί με το τρόπο αυτό. Η αναζωογόνηση από το φρενάρισμα δουλεύει στα αυτοκίνητα διότι αυτά ζυγίζουν εκατοντάδες κιλά και αρκετή ενέργεια που χρειάζονται για να προωθηθούν, μετατρέπεται σε ορμή. Τα ποδήλατα είναι ελαφρά και με πολύ λίγη ορμή. Η περισσότερη ενέργεια που χρησιμοποιείται για να κινήσει ένα ποδήλατο αναλώνεται στο να υπερνικήσει την αντίσταση του αέρα. Η αναζωογόνηση από το φρενάρισμα ανακτά μόνο την ορμή και έτσι μπορεί να ανακτήσει, στη καλύτερη περίπτωση, μόνο κάποια εκατοστά ενέργειας προώθησης. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η αναζωογόνηση από το φρενάρισμα (Regen braking) δημιουργεί επιπλέον φορτίο όταν κάνετε πετάλι. Το φορτίο αυτό είναι αρκετό ώστε να ακυρώνει το οποιοδήποτε κέρδος ενέργειας θα κερδίζατε. Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σχετική σελίδα από το μενού Νέα.

10. Τι είναι η εγγύηση που δίνετε;
Ένα χρόνο εγγύηση για όλα τα εξαρτήματα οδήγησης της ηλεκτροκίνησης εκτός από τα στάνταρντ εξαρτήματα του ποδηλάτου. Ένα χρόνο εργασίας εάν η μονάδα επιστραφεί σε εμάς. Τέλος ένα χρόνο εγγύηση για τυχόν κατασκευαστικό ελάττωμα στις μπαταρίες LiFePO4 (Λιθίου - Φωσφαλτίου) που δίνουμε εμείς.

11. Πόσα χρόνια διαρκούν οι μπαταρίες;
Οι μπαταρίες ιόντων Λιθίου - Φωσφαλτίου καθορίζονται από τους κατασκευαστές ότι διαρκούν για 1500 πλήρεις εκφορτίσεις. Αυτό αντιστοιχεί σε πολλά χρόνια κανονικής χρήσης. Κάνει όμως κανείς κανονική χρήση;
Σκληρή χρήση σε υψηλά ρεύματα μειώνουν σημαντικά τη ζωή των μπαταριών. Η ζωή τους εξαρτάται άμεσα από το πως ποδηλατείτε, πόσο μεγάλη μπαταρία χρησιμοποιείτε και άλλους παράγοντες όπως θερμοκρασία λειτουργίας, πρακτικές φόρτισης κλπ. Οι μεγάλες μπαταρίες γενικά ταλαιπωρούνται λιγότερο και έτσι διαρκούν περισσότερο. Ο ρυθμιστής ταχύτητας που χρησιμοποιούμε είναι σχεδιασμένος να μειώνει στο ελάχιστο τη σκληρή χρήση των μπαταριών ανεβάζοντας έτσι το χρόνο ζωής τους.

12. Πόση είναι η κλίση σε ανηφόρα που μπορώ να ανέβω;
Εξαρτάται από το βάρος σας, πόσο φορτίο έχει το ποδήλατό σας και πόσο δυνατά κάνετε πετάλι. Υπολογίστε δυνατότητα ανάβασης τουλάχιστον 8% κλίσης, με πιθανότητα 15% ή και παραπάνω.

13. Το όλο σύστημα είναι αδιάβροχο;
Το μοτέρ και ο ρυθμιστής δεν είναι σφραγισμένα και, ως εκ τούτου δεν είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν μέσα σε νερό, μπορεί όμως να αντέξει αρκετά μεγάλο φορτίο νερού, όπως το να περάσετε από μια βαθειά λακκούβα με νερό. Οι μπαταρίες λιθίου δεν πρέπει ποτέ να βυθιστούν σε υγρό, αν και είναι καλά προστατευμένες από βροχή και πιτσιλίσματα.

14. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα χρειάζονται ειδική συντήρηση;
Όχι. Πρέπει να τη λιπαίνετε την αλυσίδα με το κατάλληλο λιπαντικό. Με άλλα λόγια απαιτείται η στάνταρντ συντήρηση που γίνεται σε ένα απλό ποδήλατο.

15. Μήπως το μοτέρ ασκεί υπερβολική δύναμη στους δίσκους ή την αλυσίδα;
Όχι. Στη πραγματικότητα το μοτέρ δεν ασκεί καμία δύναμη στη αλυσίδα και στα γρανάζια.  Όταν πατάτε πετάλι ασκείτε τρομερά μεγάλη δύναμη σε ένα μικρό τμήμα της διαδρομής όταν τα πετάλια είναι στο ανώτατο σημείο του τόξου που διαγράφουν.

Τα εξαρτήματα κίνησης του ποδηλάτου (ρόδες κλπ) δείχνουν περισσότερη φθορά με τη χρήση του μοτέρ. Αυτό δεν οφείλεται στην επιπλέον πίεση που δέχονται, αντίθετα. Οφείλεται καθαρά στη χρήση και θα το διαπιστώσετε και εσείς όταν δείτε πόσα χιλιόμετρα κάνατε σε ένα χρόνο.

16. Μπορώ να ποδηλατώ χωρίς τη χρήση του μοτέρ ή μόνο με τη χρήση του;
Φυσικά, το μοτέρ και τα πετάλια είναι εντελώς ανεξάρτητα. Το μοτέρ δε περιστρέφεται καθόλου όταν δεν ανοίξετε το γκάζι. Παρομοίως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μοτέρ μόνο και τα πετάλια δε θα γυρίζουν εκτός αν αποφασίσετε να τα χρησιμοποιήσετε. Το ποδήλατο μπορεί, σε αντίθεση με τα μηχανάκια ή τα αυτοκίνητα, να ρολάρει χωρίς να είναι κανένα τμήμα των αλυσίδων ή των γραναζιών σε κίνηση, μόνο με τη κεκτημένη του ταχύτητα χωρίς να επιβραδύνει σημαντικά όπως τα μηχανοκίνητα οχήματα. Όπως δηλαδή θα ήταν εάν βάζατε νεκρά εν κινήσει σε ένα αυτ/το ή μηχανάκι μόνο που στο ποδήλατο αυτό συμβαίνει από μόνο του. Σκεφτείτε πόση ενέργεια εξοικονομείται με σωστή χρήση του γκαζιού και χωρίς επιπλέον κινήσεις από τη πλευρά του ποδηλάτη.

17. Το Κιτ χρησιμοποιεί χειρόγκαζο ή το μοτέρ δουλεύει μόνο όσο ποδηλατώ;
Χρησιμοποιούμε στάνταρντ χειρόγκαζο στο τιμόνι είτε αντίχειρα ή κανονικό. Οδηγείτε το ποδήλατό σας όπως κάνατε πάντα μέχρι εσείς να αποφασίσετε ότι θέλετε επιπλέον δύναμη οπότε ανοίγετε το γκάζι. Ο ρυθμιστής ταχύτητας λειτουργεί σαν έξυπνος ενδιάμεσος μεταξύ των μπαταριών, του γκαζιού ή των πεταλιών και του μοτέρ είναι δηλαδή το μυαλό του μοτέρ. Ουσιαστικά, το γκάζι ή τα πετάλια επικοινωνούν και καθορίζουν το πόση δύναμη θα παράγει το μοτέρ. Το γκάζι λειτουργεί το ίδιο όπως και στο αυτοκίνητο.

18. Μπορεί να υπερθερμανθεί το μοτέρ;
Όχι. Όλα μας τα μοτέρ είναι υψηλής απόδοσης και δουλεύουν κανονικά "χλιαρά" στην αφή. Κάτω από ακραίες συνθήκες λειτουργίας μπορούν να ανεβάσουν λίγη θερμοκρασία αλλά ποτέ σε σημείο ώστε να προκαλέσουν έγκαυμα. Οι ενσωματωμένες ψήκτρες στο κορμό και η ειδική βαφή του αναλαμβάνουν να κρατήσουν τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα.

19. Ποιό είναι το νομικό καθεστώς για τα ηλεκτρικά ποδήλατα;
Τα ηλεκτρικά ποδήλατα θεωρούνται κοινά ποδήλατα στη νομοθεσία όλων σχεδόν των χωρών με μικρές μόνο αποκλίσεις στην ισχύ του μοτέρ ή τη τελικά ταχύτητα. Μπορούν να χρησιμοποιούνται στα ίδια ακριβώς σημεία (ποδηλατοδρόμοι κλπ) όπως ένα κανονικό ποδήλατο. Σε γενικές γραμμές ένα ηλεκτρικό ποδήλατο δε πρέπει να υπερβαίνει τα 25 χλμ / ώρα με τη χρήση μοτέρ 250W μόνο.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα δε χρειάζονται άδεια κυκλοφορίας, δε χρειάζονται ασφάλιση ούτε και δίπλωμα οδήγησης. Δεν υποχρεούστε επίσης να φοράτε κράνος αν και εμείς για τη δική σας ασφάλεια θα το συνιστούσαμε. Εάν κάνετε το ποδήλατό σας να πηγαίνει περισσότερο από 25 χλμ μόνο με τη χρήση του μοτέρ εμπίπτει σε άλλη κατηγορία και θεωρείται σα μηχανοκίνητο οπότε μάλλον χρειάζεται άδεια, δίπλωμα και ασφάλιση. Πρακτικά όμως κανείς δε θα μπορέσει να διαπιστώσει αν το ποδήλατό σας πηγαίνει λίγο γρηγορότερα από τα 25 από τη στιγμή που μπορείτε άνετα να ξεπεράσετε νόμιμα αυτό το όριο πατώντας τα πετάλια διότι η νομοθεσία είναι σαφής επιτρέποντας υψηλότερες ταχύτητες με τη χρήση της ανθρώπινης δύναμης στα πετάλια. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το ποδήλατο εκτός δρόμου (βουνό, μονοπάτια κλπ) δεν υπάρχει περιορισμός στην ισχύ και τη ταχύτητα που αποδίδει το μοτέρ.

20. Σε πόσο καιρό θα παραλάβω το κιτ μου μετά τη παραγγελία;
Σε γενικές γραμμές τα κιτ είναι ετοιμοπαράδοτα. Χρειαζόμαστε από μία έως τρεις ημέρες ανάλογα με το φόρτο εργασίας. Σε όλες τις παραγγελίες προκαταβάλετε το 100% του συνολικού ποσού με τη παραγγελία και σας το αποστέλλουμε.

Συχνές ερωτήσεις για σκούτερ

Διαβάστε προσεκτικά τις ερωτήσεις που ακολουθούν. Πιθανότατα θα σας λύσουν πολλές απορίες. Έχουμε απαντήσει στις πιο συχνές από αυτές. Εάν παρ' όλα αυτά δεν βρήκατε απάντηση στην απορία σας στείλτε μας ένα email και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

01. Χρειάζομαι δίπλωμα για να οδηγήσω σκούτερ και ποιας κατηγορίας;
02.
Τα ηλεκτρικά σκούτερ έχουν άδεια κυκλοφορίας, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας;
03.
Υπάρχει οποιοδήποτε μέρος του σκούτερ που χρειάζεται να προσθέσουμε ή να αλλάξουμε λάδια και γενικώς να κάνουμε εργασίες όπως γίνονται σε βενζινοκίνητα σκούτερ;

04. Κατά πόσο είναι εύκολο να πάθει βλάβη ο ηλεκτροκινητήρας ή το σκούτερ;
05. Πόσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας και πόση είναι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά 100Km;
06. Μία φορτισμένη μπαταρία σε ένα σκούτερ που δεν κινείται για αρκετό διάστημα επηρεάζει την λειτουργία ή τη ζωή της μπαταρίας;
07. Τι γίνεται αν ξεχάσω την μπαταρία στο φορτιστή;
08. Πόσο χρόνο διαρκεί η φόρτιση;
09. Πόσες φορτίσεις μπορεί να υποστηρίξει η μπαταρία των μοντέλων με κινητήρα από 250w έως 1000w;
10. Πόσες φορτίσεις μπορεί να υποστήριξη η μπαταρία των μοντέλων με κινητήρα από 2500w έως 3500w;
11. Πόσες φορτίσεις μπορεί να υποστήριξη η μπαταρία των μοντέλων με κινητήρα από 5000w έως 6000w;
12. Τα ηλεκτρικά σκούτερ επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες;
13. Αν χρειαστώ αναλώσιμα ή ανταλλακτικά υπάρχουν η πρέπει να απευθυνθώ στο εμπόριο;;
14. Υπάρχει εγγύηση για το σκούτερ που θα αγοράσω;

01. Χρειάζομαι δίπλωμα για να οδηγήσω σκούτερ και ποιας κατηγορίας;
Για σκούτερ από 1000w – 4000w χρειάζεστε δίπλωμα οδήγησης από την τροχαία αντίστοιχο για οδήγηση μοτοσυκλέτας έως 50cc ενώ για scooter από 4000w – 6000w χρειάζεστε δίπλωμα οδήγησης από το υπουργείο συγκοινωνιών αντίστοιχο για οδήγηση μοτοσυκλέτας έως 125cc.

02. Τα ηλεκτρικά σκούτερ έχουν άδεια κυκλοφορίας, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας;
Τα ηλεκτρικά scooter της Action Control είναι ίσως τα μόνα scooter πανελλαδικά που έχουν έγκριση τύπου και όλα τα μοντέλα πληρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, οπότε σαφώς και έχουν άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες καθώς επίσης έχουν τη δυνατότητα να ασφαλιστούν. Πιο συγκεκριμένα όπως σε όλα τα μηχανοκίνητα έτσι και στα ηλεκτροκίνητα οχήματα η ασφαλιστική κάλυψη είναι υποχρεωτική. Μάλιστα ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν προβλέψει και προσφέρουν ειδικά πακέτα πιο οικονομικά από ότι χρεώνουν στα αντίστοιχα βενζινοκίνητα οχήματα. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά.

03. Υπάρχει οποιοδήποτε μέρος του σκούτερ που χρειάζεται να προσθέσουμε ή να αλλάξουμε λάδια και γενικώς να κάνουμε εργασίες όπως γίνονται σε βενζινοκίνητα σκούτερ;
Η συντήρηση ενός ηλεκτρικού σκούτερ είναι μηδενική αφού δεν υπάρχουν αλλαγές λαδιών, φίλτρα, κιβώτιο ταχυτήτων κ.λ.π. όπως στα βενζινοκίνητα. Με λίγα λόγια δεν υφίσταται η λογική του τακτικού service, παρά μόνο αλλαγές στα αναλώσιμα όπως τακάκια φρένων, λάστιχα, κ.λ.π. Αξίζει επίσης να πούμε ότι ούτε ο ηλεκτροκινητήρας των scooter δεν χρειάζεται κάποια συντήρηση καθώς δεν έχει ούτε ψήκτρες (καρβουνάκια).

04.  Κατά πόσο είναι εύκολο να πάθει βλάβη ο ηλεκτροκινητήρας ή το σκούτερ;
Όλα τα scooter της Action Control είναι εξοπλισμένα με αρκετά συστήματα που επιτηρούν και προστατεύουν τον κινητήρα και τα ηλεκτρικά μέρη του σκούτερ και έτσι είναι σχεδόν απίθανο να προκληθεί ζημιά. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι αν για παράδειγμα επρόκειτο να προκληθεί βλάβη στον κινητήρα ή το scooter λόγο υπερβολικού φορτίου ή ανωφέρειας ή ακόμα και μπλοκαρίσματος του πίσω τροχού κλπ, ένας συνδυασμός από συστήματα και αισθητήρες που επιτηρούν κάθε στιγμή το scooter σας είναι σε θέση να διαμορφώσει την ισχύ του κινητήρα στα επίπεδα που θα προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια του αναβάτη και θα ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα βλάβης του σκούτερ. Επίσης, οι απότομες και νευρικές κινήσεις του γκαζιού μεταφέρονται στον κινητήρα ομαλά χάρη σε ένα ακόμα σημαντικό σύστημα προστασίας που, εκτός του κινητήρα και της οικονομίας της ενέργειας που μας προσφέρει, σώζει και τον αναβάτη από πιθανό ατύχημα.

05. Πόσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας και πόση είναι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά 100Km;
Για μοντέλα με κινητήρα από 250w έως 1000w (με μπαταρία Silicone 48V 20A)
Μία πλήρη φόρτιση διαρκεί 6-8 ώρες. Η μέση κατανάλωση ενέργειας είναι 1.3Kwh/100Km
Για μοντέλα με κινητήρα από 2500w έως 3500w (με μπαταρία Silicone 48V 40A)
Μία πλήρη φόρτιση διαρκεί 4-5 ώρες. Η μέση κατανάλωση ενέργειας είναι 1.9Kwh/100Km
Για μοντέλα με κινητήρα από 5000w έως 6000w (με μπαταρία LiFePo4 72V 40A)
Μία πλήρη φόρτιση διαρκεί 4-5 ώρες. Η μέση κατανάλωση ενέργειας είναι 2.6Kwh/100Km
 
Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι στα ηλεκτροκίνητα σκούτερ Action Control αλλά και γενικά στην ηλεκτροκίνηση το πόση απόσταση μπορεί να διανύσει ένα όχημα εξαρτάται και από παράγοντες όπως η γενική κατάσταση της μοτοσικλέτας, ο τρόπος φόρτισης της μπαταρίας (πλήρης ή μερική), ο τρόπος οδήγησης του αναβάτη, το εάν οδηγείτε εντός ή εκτός πόλης, το συνολικό βάρος μεταφοράς, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, κλπ. Παρότι το κόστος μετακίνησης είναι ασύγκριτα χαμηλό σε σχέση με οποιοδήποτε βενζινοκίνητο όχημα μπορεί να υπάρξουν μικρές αποκλίσεις στην μέση τιμή κόστους ανά 100Km.


06. Μία φορτισμένη μπαταρία σε ένα σκούτερ που δεν κινείται για αρκετό διάστημα επηρεάζει την λειτουργία ή τη ζωή της μπαταρίας;
Γενικώς η μπαταρία φθείρεται όσο περισσότερο χρησιμοποιείται το σκούτερ. Mία φορτισμένη μπαταρία που δε χρησιμοποιείτε κάθε μήνα πέφτει η ισχύς της κατά 10-15% και θα χρειαστεί επαναφόρτιση για να ανακτήσει την πλήρη ισχύ της. Όλες οι μπαταρίες έχουν ένα μέγιστο χρόνο ζωής, όμως δεν έχει παρατηρηθεί κάποια φθορά για μπαταρίες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

07. Τι γίνεται αν ξεχάσω την μπαταρία στο φορτιστή;
Όλες οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα scooter της Action Control προστατεύονται μέσω συστήματος προστασίας για όλες τις φορτίσεις άρα δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

08. Πόσο χρόνο διαρκεί η φόρτιση;
Η απόδοση των φορτιστών και ο χρόνος για μια πλήρη φόρτιση είναι 4-5 ώρες.Αν θέλετε να φορτίσετε πιο γρήγορα τη μπαταρία μπορούμε να αλλάξουμε την απόδοση του φορτιστή σε κάποιον μεγαλύτερης απόδοσης, ο χρόνος φόρτισης θα μειωθεί στις 2-3 ώρες, όμως σας προτείνουμε να φορτίζετε την μπαταρία στην ενδεδειγμένη διάρκεια γιατί με αυτό τον τρόπο επιμηκύνετε η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

09. Πόσες φορτίσεις μπορεί να υποστηρίξει η μπαταρία των μοντέλων με κινητήρα από 250w έως 1000w;
Συνήθως για μια νέα μπαταρία είναι περισσότερες από 300 πλήρεις φορτίσεις.

10. Πόσες φορτίσεις μπορεί να υποστήριξει η μπαταρία των μοντέλων με κινητήρα από 2500w έως 3500w;
Συνήθως για μια νέα μπαταρία είναι περισσότερες από 850 πλήρεις φορτίσεις.

11. Πόσες φορτίσεις μπορεί να υποστήριξει η μπαταρία των μοντέλων με κινητήρα από 5000w έως 6000w;
Συνήθως για μια νέα μπαταρία είναι περισσότερες από 1200 πλήρεις φορτίσεις.

12. Τα ηλεκτρικά σκούτερ επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες;
Το μόνο που έχει παρατηρηθεί είναι ότι τους πολύ ζεστούς μήνες (θερμοκρασίες 32c και πάνω) η απόδοση της μπαταρίας και κατά συνέπεια οι επιδόσεις των ηλεκτρικών σκούτερ μειώνονται έως και 10% ενώ κάτω από αυτές τις θερμοκρασίες οι επιδώσεις αγγίζουν το 100%. Κάτι άλλο δεν έχει παρατηρηθεί. Σημείωση: όλα τα ηλεκτρικά μέρη των σκούτερ είναι αδιάβροχα.

13. Αν χρειαστώ αναλώσιμα ή ανταλλακτικά υπάρχουν η πρέπει να απευθυνθώ στο εμπόριο;
Όλα τα αναλώσιμα μπορείτε να τα βρείτε με μεγάλη ευκολία στο εμπόριο. Ωστόσο εμείς συνιστούμε να προτιμήσετε γνήσια ανταλλακτικά της Action Control. Άλλωστε όπως θα διαπιστώσετε και από τον τιμοκατάλογο ανταλλακτικών και αναλώσιμών του κάθε μοντέλου οι τιμές είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές. Σημείωση όλα τα scooter που πωλούνται από την Action Control διαθέτουν όλα τα απαραίτητα ανταλλακτικά και αναλώσιμα και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από εμάς.

14. Υπάρχει για το σκούτερ που θα αγοράσω εγγύηση;
Υπάρχει και μπορείτε να ενημερωθείτε για αυτό από εμάς άμεσα. Σε γενικές γραμμές πάντως δίδεται εγγύηση δύο ετών για το σκούτερ ενώ για τις μπαταρίες αναλόγως του τύπου που φοράει το κάθε δίκυκλο από οκτώ μήνες και πάνω.

Πιο αναλυτικά
Για όλα τα μηχανικά μέρη του σκούτερ σας παρέχεται εγγύηση 2 ετών
Για τον ηλεκτροκινητήρα του σκούτερ σας παρέχεται εγγύηση 2 ετών
Για το controller (εγκέφαλο) του σκούτερ σας παρέχεται εγγύηση 1 έτους
Για το φορτιστή της μπαταρίας του σκούτερ σας παρέχεται εγγύηση 1 έτους
Για τις μπαταρίες του σκούτερ σας ανάλογα το τύπο που φοράνε από οκτώ μήνες μέχρι 2 έτη.


GMlogo
Golden Motor
            genikitaxydromiki    b4s logo       
 
cctvcamera2
** Η σελίδα λειτουργεί για την υποστήριξη των πελατών της εταιρείας καθώς και για την ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται για την οικολογική ηλεκτροκίνηση, για αυτό και δεν υπάρχουν τιμές.