Συχνές ερωτήσεις για σκούτερ

Διαβάστε προσεκτικά τις ερωτήσεις που ακολουθούν. Πιθανότατα θα σας λύσουν πολλές απορίες. Έχουμε απαντήσει στις πιο συχνές από αυτές. Εάν παρ' όλα αυτά δεν βρήκατε απάντηση στην απορία σας στείλτε μας ένα email και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

01. Χρειάζομαι δίπλωμα για να οδηγήσω σκούτερ και ποιας κατηγορίας;
02.
Τα ηλεκτρικά σκούτερ έχουν άδεια κυκλοφορίας, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας;
03.
Υπάρχει οποιοδήποτε μέρος του σκούτερ που χρειάζεται να προσθέσουμε ή να αλλάξουμε λάδια και γενικώς να κάνουμε εργασίες όπως γίνονται σε βενζινοκίνητα σκούτερ;

04. Κατά πόσο είναι εύκολο να πάθει βλάβη ο ηλεκτροκινητήρας ή το σκούτερ;
05. Πόσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας και πόση είναι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά 100Km;
06. Μία φορτισμένη μπαταρία σε ένα σκούτερ που δεν κινείται για αρκετό διάστημα επηρεάζει την λειτουργία ή τη ζωή της μπαταρίας;
07. Τι γίνεται αν ξεχάσω την μπαταρία στο φορτιστή;
08. Πόσο χρόνο διαρκεί η φόρτιση;
09. Πόσες φορτίσεις μπορεί να υποστηρίξει η μπαταρία των μοντέλων με κινητήρα από 250w έως 1000w;
10. Πόσες φορτίσεις μπορεί να υποστήριξη η μπαταρία των μοντέλων με κινητήρα από 2500w έως 3500w;
11. Πόσες φορτίσεις μπορεί να υποστήριξη η μπαταρία των μοντέλων με κινητήρα από 5000w έως 6000w;
12. Τα ηλεκτρικά σκούτερ επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες;
13. Αν χρειαστώ αναλώσιμα ή ανταλλακτικά υπάρχουν η πρέπει να απευθυνθώ στο εμπόριο;;
14. Υπάρχει εγγύηση για το σκούτερ που θα αγοράσω;

01. Χρειάζομαι δίπλωμα για να οδηγήσω σκούτερ και ποιας κατηγορίας;
Για σκούτερ από 1000w – 4000w χρειάζεστε δίπλωμα οδήγησης από την τροχαία αντίστοιχο για οδήγηση μοτοσυκλέτας έως 50cc ενώ για scooter από 4000w – 6000w χρειάζεστε δίπλωμα οδήγησης από το υπουργείο συγκοινωνιών αντίστοιχο για οδήγηση μοτοσυκλέτας έως 125cc.

02. Τα ηλεκτρικά σκούτερ έχουν άδεια κυκλοφορίας, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας;
Τα ηλεκτρικά scooter της Action Control είναι ίσως τα μόνα scooter πανελλαδικά που έχουν έγκριση τύπου και όλα τα μοντέλα πληρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, οπότε σαφώς και έχουν άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες καθώς επίσης έχουν τη δυνατότητα να ασφαλιστούν. Πιο συγκεκριμένα όπως σε όλα τα μηχανοκίνητα έτσι και στα ηλεκτροκίνητα οχήματα η ασφαλιστική κάλυψη είναι υποχρεωτική. Μάλιστα ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν προβλέψει και προσφέρουν ειδικά πακέτα πιο οικονομικά από ότι χρεώνουν στα αντίστοιχα βενζινοκίνητα οχήματα. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά.

03. Υπάρχει οποιοδήποτε μέρος του σκούτερ που χρειάζεται να προσθέσουμε ή να αλλάξουμε λάδια και γενικώς να κάνουμε εργασίες όπως γίνονται σε βενζινοκίνητα σκούτερ;
Η συντήρηση ενός ηλεκτρικού σκούτερ είναι μηδενική αφού δεν υπάρχουν αλλαγές λαδιών, φίλτρα, κιβώτιο ταχυτήτων κ.λ.π. όπως στα βενζινοκίνητα. Με λίγα λόγια δεν υφίσταται η λογική του τακτικού service, παρά μόνο αλλαγές στα αναλώσιμα όπως τακάκια φρένων, λάστιχα, κ.λ.π. Αξίζει επίσης να πούμε ότι ούτε ο ηλεκτροκινητήρας των scooter δεν χρειάζεται κάποια συντήρηση καθώς δεν έχει ούτε ψήκτρες (καρβουνάκια).

04.  Κατά πόσο είναι εύκολο να πάθει βλάβη ο ηλεκτροκινητήρας ή το σκούτερ;
Όλα τα scooter της Action Control είναι εξοπλισμένα με αρκετά συστήματα που επιτηρούν και προστατεύουν τον κινητήρα και τα ηλεκτρικά μέρη του σκούτερ και έτσι είναι σχεδόν απίθανο να προκληθεί ζημιά. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι αν για παράδειγμα επρόκειτο να προκληθεί βλάβη στον κινητήρα ή το scooter λόγο υπερβολικού φορτίου ή ανωφέρειας ή ακόμα και μπλοκαρίσματος του πίσω τροχού κλπ, ένας συνδυασμός από συστήματα και αισθητήρες που επιτηρούν κάθε στιγμή το scooter σας είναι σε θέση να διαμορφώσει την ισχύ του κινητήρα στα επίπεδα που θα προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια του αναβάτη και θα ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα βλάβης του σκούτερ. Επίσης, οι απότομες και νευρικές κινήσεις του γκαζιού μεταφέρονται στον κινητήρα ομαλά χάρη σε ένα ακόμα σημαντικό σύστημα προστασίας που, εκτός του κινητήρα και της οικονομίας της ενέργειας που μας προσφέρει, σώζει και τον αναβάτη από πιθανό ατύχημα.

05. Πόσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας και πόση είναι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά 100Km;
Για μοντέλα με κινητήρα από 250w έως 1000w (με μπαταρία Silicone 48V 20A)
Μία πλήρη φόρτιση διαρκεί 6-8 ώρες. Η μέση κατανάλωση ενέργειας είναι 1.3Kwh/100Km
Για μοντέλα με κινητήρα από 2500w έως 3500w (με μπαταρία Silicone 48V 40A)
Μία πλήρη φόρτιση διαρκεί 4-5 ώρες. Η μέση κατανάλωση ενέργειας είναι 1.9Kwh/100Km
Για μοντέλα με κινητήρα από 5000w έως 6000w (με μπαταρία LiFePo4 72V 40A)
Μία πλήρη φόρτιση διαρκεί 4-5 ώρες. Η μέση κατανάλωση ενέργειας είναι 2.6Kwh/100Km
 
Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι στα ηλεκτροκίνητα σκούτερ Action Control αλλά και γενικά στην ηλεκτροκίνηση το πόση απόσταση μπορεί να διανύσει ένα όχημα εξαρτάται και από παράγοντες όπως η γενική κατάσταση της μοτοσικλέτας, ο τρόπος φόρτισης της μπαταρίας (πλήρης ή μερική), ο τρόπος οδήγησης του αναβάτη, το εάν οδηγείτε εντός ή εκτός πόλης, το συνολικό βάρος μεταφοράς, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, κλπ. Παρότι το κόστος μετακίνησης είναι ασύγκριτα χαμηλό σε σχέση με οποιοδήποτε βενζινοκίνητο όχημα μπορεί να υπάρξουν μικρές αποκλίσεις στην μέση τιμή κόστους ανά 100Km.


06. Μία φορτισμένη μπαταρία σε ένα σκούτερ που δεν κινείται για αρκετό διάστημα επηρεάζει την λειτουργία ή τη ζωή της μπαταρίας;
Γενικώς η μπαταρία φθείρεται όσο περισσότερο χρησιμοποιείται το σκούτερ. Mία φορτισμένη μπαταρία που δε χρησιμοποιείτε κάθε μήνα πέφτει η ισχύς της κατά 10-15% και θα χρειαστεί επαναφόρτιση για να ανακτήσει την πλήρη ισχύ της. Όλες οι μπαταρίες έχουν ένα μέγιστο χρόνο ζωής, όμως δεν έχει παρατηρηθεί κάποια φθορά για μπαταρίες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

07. Τι γίνεται αν ξεχάσω την μπαταρία στο φορτιστή;
Όλες οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα scooter της Action Control προστατεύονται μέσω συστήματος προστασίας για όλες τις φορτίσεις άρα δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

08. Πόσο χρόνο διαρκεί η φόρτιση;
Η απόδοση των φορτιστών και ο χρόνος για μια πλήρη φόρτιση είναι 4-5 ώρες.Αν θέλετε να φορτίσετε πιο γρήγορα τη μπαταρία μπορούμε να αλλάξουμε την απόδοση του φορτιστή σε κάποιον μεγαλύτερης απόδοσης, ο χρόνος φόρτισης θα μειωθεί στις 2-3 ώρες, όμως σας προτείνουμε να φορτίζετε την μπαταρία στην ενδεδειγμένη διάρκεια γιατί με αυτό τον τρόπο επιμηκύνετε η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

09. Πόσες φορτίσεις μπορεί να υποστηρίξει η μπαταρία των μοντέλων με κινητήρα από 250w έως 1000w;
Συνήθως για μια νέα μπαταρία είναι περισσότερες από 300 πλήρεις φορτίσεις.

10. Πόσες φορτίσεις μπορεί να υποστήριξει η μπαταρία των μοντέλων με κινητήρα από 2500w έως 3500w;
Συνήθως για μια νέα μπαταρία είναι περισσότερες από 850 πλήρεις φορτίσεις.

11. Πόσες φορτίσεις μπορεί να υποστήριξει η μπαταρία των μοντέλων με κινητήρα από 5000w έως 6000w;
Συνήθως για μια νέα μπαταρία είναι περισσότερες από 1200 πλήρεις φορτίσεις.

12. Τα ηλεκτρικά σκούτερ επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες;
Το μόνο που έχει παρατηρηθεί είναι ότι τους πολύ ζεστούς μήνες (θερμοκρασίες 32c και πάνω) η απόδοση της μπαταρίας και κατά συνέπεια οι επιδόσεις των ηλεκτρικών σκούτερ μειώνονται έως και 10% ενώ κάτω από αυτές τις θερμοκρασίες οι επιδώσεις αγγίζουν το 100%. Κάτι άλλο δεν έχει παρατηρηθεί. Σημείωση: όλα τα ηλεκτρικά μέρη των σκούτερ είναι αδιάβροχα.

13. Αν χρειαστώ αναλώσιμα ή ανταλλακτικά υπάρχουν η πρέπει να απευθυνθώ στο εμπόριο;
Όλα τα αναλώσιμα μπορείτε να τα βρείτε με μεγάλη ευκολία στο εμπόριο. Ωστόσο εμείς συνιστούμε να προτιμήσετε γνήσια ανταλλακτικά της Action Control. Άλλωστε όπως θα διαπιστώσετε και από τον τιμοκατάλογο ανταλλακτικών και αναλώσιμών του κάθε μοντέλου οι τιμές είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές. Σημείωση όλα τα scooter που πωλούνται από την Action Control διαθέτουν όλα τα απαραίτητα ανταλλακτικά και αναλώσιμα και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από εμάς.

14. Υπάρχει για το σκούτερ που θα αγοράσω εγγύηση;
Υπάρχει και μπορείτε να ενημερωθείτε για αυτό από εμάς άμεσα. Σε γενικές γραμμές πάντως δίδεται εγγύηση δύο ετών για το σκούτερ ενώ για τις μπαταρίες αναλόγως του τύπου που φοράει το κάθε δίκυκλο από οκτώ μήνες και πάνω.

Πιο αναλυτικά
Για όλα τα μηχανικά μέρη του σκούτερ σας παρέχεται εγγύηση 2 ετών
Για τον ηλεκτροκινητήρα του σκούτερ σας παρέχεται εγγύηση 2 ετών
Για το controller (εγκέφαλο) του σκούτερ σας παρέχεται εγγύηση 1 έτους
Για το φορτιστή της μπαταρίας του σκούτερ σας παρέχεται εγγύηση 1 έτους
Για τις μπαταρίες του σκούτερ σας ανάλογα το τύπο που φοράνε από οκτώ μήνες μέχρι 2 έτη.


GMlogo
Golden Motor
            genikitaxydromiki    b4s logo       
 
cctvcamera2
** Η σελίδα λειτουργεί για την υποστήριξη των πελατών της εταιρείας καθώς και για την ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται για την οικολογική ηλεκτροκίνηση, για αυτό και δεν υπάρχουν τιμές.